Mickael Bech stopper som direktør for Vive

JOBNYT: Mickael Bech forlader direktørstolen for at blive professor i sundhedsledelse på Aarhus Universitet. Udviklingsdirektør Mette Deding konstitueres som direktør.

Foto: pressefoto

Mickael Bech har stået i spidsen for Vive, Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, siden etableringen i sommeren 2017, hvor Kora og SFI blev fusioneret.

Men nu ønsker han altså at vende tilbage til det forskningen område, og han skifter derfor direktørstillingen ud med et professorat på Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet, skriver Vive på deres hjemmeside

Nina Smith, Vives bestyrelsesformand, er ked af, at Mickael Bech forlader Vive.

”Vive er kommet rigtig godt fra start, og Mickael har spillet en helt afgørende rolle i at få etableret Vive som en stærk organisation. Han har sammen med den øvrige ledelse og medarbejderne skabt en god fusionsproces, hvor det er lykkedes at bygge videre på styrkerne fra de tidligere to organisationer Kora og SFI. Jeg er meget ked af at sige farvel til Mickael, men omvendt har jeg også stor forståelse for Mickaels ønske om at vende tilbage til forskningen,” siger Nina Smith.

Mickael Bech understreger selv, at hans afsked med direktørposten udelukkende handler om, at han savner forskningen.

”Jeg savner at have fingrene nede i det faglige, og jeg glæder mig til at vende tilbage til min egen forskning og til undervisning,” siger Mickael Bech.

Vive skal nu på jagt efter en ny direktør, og Vives nuværende udviklingsdirektør Mette Deding konstitueres som direktør for Vive fra 1. september.

SFI og Kora blev fusioneret til Vive i juli 2017.

Mickael Bech, der inden fusioneringen var direktør for Kora, blev udpeget til direktør for Vive af økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille i august 2017.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mickael Bech

Professor i sundhedsledelse og -politik, Syddansk Universitet, fhv. forsknings- og analysechef, Vive
cand.oecon. (Syddansk Uni. 2000), ph.d. (Syddansk Uni. 2003)

Nina Smith

Professor, Institut for Økonomi, Aarhus Universitet, bestyrelsesformand, VIVE, formand, Kommission for 2. generationsreformer, formand, Nykredit
cand.oecon. (Aarhus Uni. 1981)

0:000:00