Minister lander midt i kvalitetsdebat

ROKADE: Uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R) tog fat på debatten om kvalitet i uddannelserne allerede på sin første dag i ministerstolen. Universiteterne bakker op, de studerende efterlyser fokus på deres vilkår og jobmuligheder.
Foto: radikale.net
Mads Bang
"Vi har slået en stor dej op til dig," lød det fra Morten Østergaard (R), da han gav stafetten videre til den nye uddannelsesminister, partifællen Sofie Carsten Nielsen, i Uddannelsesministeriets kantine mandag eftermiddag.

Den store dej, Morten Østergaard henviste til, er debatten om kvalitet i de videregående uddannelser, som Morten Østergaard har sat i søen i de seneste måneder.

Selv om Morten Østergaard gentagne gange beklagede at skulle væk fra forskningsministeriet, var han tydeligt tilfreds med at overdrage det til Sofie Carsten Nielsen. Både fordi han kunne overddrage til en anden radikal, og fordi han kunne give posten videre til en, der deler interessen for uddannelse, forskning og innovation.

Sofie Carsten Nielsen lød også som et ekko af sin forgænger, da hun understregede, at vi skal leve af vores uddannelser i fremtiden.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00