Minister består svendeprøve og udskyder kampen med det otte-hovedede uhyre

ANALYSE: Svendestykket mere end består, lyder det fra aktørkredsen, som roser Ahlers' første udspil. Men ministeren udskyder samtidigt en række beslutninger og opfordrer til dialog, hvor universiteter og minister ikke nødvendigvis er enige.

Tommy Ahlers høster store roser for sit første store udspil, men der er fortsat mange ubekendte i udspillet, som skal falde på plads ikke mindst mellem universiteterne og ministeren selv.
Tommy Ahlers høster store roser for sit første store udspil, men der er fortsat mange ubekendte i udspillet, som skal falde på plads ikke mindst mellem universiteterne og ministeren selv.Foto: Ritzau Scanpix /Liselotte Sabroe
Toke Gade Crone Kristiansen

Tommy Ahlers (V) præsenterede mandag sit første store udspil, et udspil om de danske universiteter, som får en fin karakter og mere end består i aktørkredsen omkring universiteterne.

Men ministeren skubber også en række prøvelser og kampe foran sig med det, som hans forgænger i halvt spøg – halvt frustration kaldte for det otte-hovedede-uhyre, de danske universiteter med deres otte rektorer. 

For ministeren lægger op til dialog med universiteter, nedsætter nye udvalg og påtager sig selv opgaven med at skabe jobs til bachelorer, hvor tidligere anbefalinger har ville svinge pisken over eksempelvis de studerende i stedet.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00