Naturvidenskabelige studenter har flest studiemuligheder

STX: Der er markant forskel på, hvor mange videregående uddannelser de forskellige studieretninger på gymnasiet giver adgang til. Det viser en ny analyse fra Dansk Erhverv, som opfordrer til et kritisk eftersyn af det almene gymnasium. Undervisningsministeren åbner nu for at se på både studieretninger og matematik B-niveau til efteråret.
Det er især de naturvidenskabelige studieretninger, der giver adgang til mange videregående uddannelser, viser en ny analyse fra Dansk Erhverv.
Det er især de naturvidenskabelige studieretninger, der giver adgang til mange videregående uddannelser, viser en ny analyse fra Dansk Erhverv.Foto: Colourbox.com
Per Bang Thomsen

Nogle studenter har hele verden for deres fødder, mens andre ramler ind i lukkede døre. Det er overraskende, og derfor bliver man fra politisk side nødt til at kigge studieretningerne igennem.

Mette Fjord Sørensen
Uddannelses- og forskningspolitisk chef hos Dansk Erhverv
Fakta

Sådan har Dansk Erhverv gjort:

Analysen tager udgangspunkt i, hvor mange videregående uddannelser eleverne på det almene gymnasium har adgang til på baggrund af fagsammensætningen og niveau af studieretningerne via uddannelsesguidens adgangskort.

Alle studieretninger består af to-tre fag, som tegner uddannelsesforløbet, samt en række obligatoriske fag, som er ens for alle eleverne. De obligatoriske fag giver i sig selv adgang til 122 videregående uddannelser. De uddannelser er dog uden fortsætter- eller begyndersprog, hvilket giver 61-65 flere valgmuligheder.

Dansk Erhverv har gennemgået 41 almene gymnasier i hele landet og 287 studieretninger. Organisationen er gået i dybden med 194 studieretninger. 


Kilde: Dansk Erhverv

 

Hvis man vil være sikker på at kunne komme direkte ind på en videregående uddannelse efter gymnasiet, er det en god idé at bruge de tre studieår på at terpe matematiske formler, granske kemiske forbindelser og dykke ned i biologiens verden.

De naturvidenskabelige studieretninger på det almene gymnasium giver nemlig i gennemsnit adgang til 311 forskellige videregående uddannelser på landets universiteter, professionshøjskoler og erhvervsakademier.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00