Novo Nordisk Fonden styrker forskning i erhvervsfonde

FONDE: Copenhagen Business School får ti millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden til et professorat i erhvervsdrivende fonde. Pengene skal bruges til at skabe mere viden om området, der har stor betydning for Danmarks nationaløkonomi. 

Carlsberg og andre fondsejede virksomheder udgør over halvdelen af værdien på Københavns Fondsbørs. Derfor skal en millionbevilling fra Novo Nordisk Fonden være med til at sikre kvalificeret forskning og uddannelse på området. 
Carlsberg og andre fondsejede virksomheder udgør over halvdelen af værdien på Københavns Fondsbørs. Derfor skal en millionbevilling fra Novo Nordisk Fonden være med til at sikre kvalificeret forskning og uddannelse på området. Foto: /ritzau/Asger Ladefoged
Katrine Skov Sørensen

Fondsejede virksomheder såsom Carlsberg, Novo Nordisk og Danfoss tegner sig for over halvdelen af værdien på Københavns Fondsbørs. 

De fondsejede virksomheder har derfor stor betydning for nationaløkonomien, og det er særligt for Danmark. 

Derfor er det en ekstra god nyhed, at Novo Nordisk Fonden har valgt at give ti millioner kroner til Copenhagen Business School til et professorat i erhvervsdrivende fonde. På den måde bliver der nemlig skabt forskning og uddannelse inden for dette område. 

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00