Debat

Ny debat: Hvilken retning skal ph.d.-uddannelserne?

DEBAT: Niveauet er fortsat højt på ph.d.-uddannelserne trods et meget større optag. Men på hvilke områder er der fortsat mulighed for at forbedre ph.d.-uddannelsen? Det har Altinget spurgt en række debattører om. Mød panelet her.

Foto: Søren Bidstrup/Scanpix
GDPRDeleted
Vis mereIcon / Direction / Dropdown
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

En analyse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet har vist, at ph.d.-uddannelserne holder højt fagligt niveau på trods af et meget større optag.

Siden 2003 er optaget af ph.d.-studerende cirka fordoblet fra 1.210 til 2.300 i 2015. Men en analyse viser, at bedømmerne vurderer, at kvaliteten af afhandlingerne fortsat er høj.

Betyder det, at vi skal stræbe efter at optage endnu flere ph.d.-studerende? Skal afhandlingerne erhvervsrettes endnu mere? Eller skal vi fokusere endnu mere på at fastholde de udenlandske ph.d.-studerende i landet?

Det har Altinget spurgt en række debattører om.

Fakta
Deltag i debatten!
Send en mail til debat@altinget.dk

Mød panelet her:

Lars Qvistgaard
Formand for Akademikerne, og det han har været det siden 1. januar 2016. Lars Qvistgaard er uddannet jurist og har en master i public governance.

Ida Sofie Jensen
Koncernchef i Lægemiddelindustriforeningen, Lif siden 2004. Er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet. Hun er derudover medlem af en række bestyrelser, blandt andre Tryg A/S og Tryghedsgruppen Smba.

Thomas Bjørnholm
Prorektor for forskning og innovation på Københavns Universitet siden 2010. Tidligere leder af Nano-Science Centret på Københavns Universitet. Thomas Bjørnholm har en Ph.D-grad i materialekemi.

Mette Fjord Sørensen
Forsknings- og Uddannelsespolitisk chef hos Dansk Erhverv siden november 2013. Tidligere politisk konsulent hos Konservative. Uddannet cand.scient.pol fra Aarhus Universitet.

Peter Kurtzhals
Senior vice president for Global Research i Novo Nordisk. Er medlem af bestyrelsen i Innovationsfonden. Har siden 2001 været senior vice president i Novo Nordisk.

Mads Skipper
Formand for Lægeforeningens Udvalg for Uddannelse & Forskning. Bestyrelsesmedlem i Lægeforeningen og Yngre Læger. Blev i 2016 færdig med sin ph.d.

Peter Møllgaard
Forskningsdekan på CBS, Copenhagen Business School. Peter Møllgaard har varetaget stillingen siden 2015. Er ligeledes professor i Industrial Organization. Var fra 2005 til 2015 institutleder for Økonomisk Institut på CBS. Har selv en ph.d. fra Det Europæiske Universitet i Firenze.  

Omtalte personer

Ida Sofie Jensen

Koncernchef, Lægemiddelindustriforeningen, adm. direktør, Dansk Lægemiddel Information, formand, TryghedsGruppen, bestyrelsesmedlem Tryg A/S, bestyrelsesmedlem Danmarks Statistik
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1984), EMP (Insead 2008), EHLP (Insead 2010), DBE (Columbia 2013), Singularity University (2016), EBP (Insead 2018)

Lars Qvistgaard

Direktør, Præsteforeningen
cand.jur. (Københavns Uni. 1995), MPG (2015)

Mette Fjord Sørensen

Stabschef, Radikale Venstre
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2006), journalistisk tillægsuddannelse (DJH 2008)

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion