Ny DSF-formand til kamp mod brugerbetaling

INTERVIEW: Mens debatten om private universiteter raser, har de studerende fået en ny stemme. Mikkel Zeuthen er ny formand for Danske Studerendes Fællesråd og blæser til kamp mod den bebudede brugerbetaling.
Oliver de Mylius

Det lægger op til en af de mest radikale privatiseringsmodeller i Europa overhovedet. Selv i England, som ofte er skræmmeeksemplet, har man et loft over brugerbetaling.

Mikkel Zeuthen
Formand for DSF

Som landsorganisation for danske studerende, er Danske Studerendes Fællesråd en vigtig spiller i debatten om de danske universiteters fremtid. Nu har de fået ny formand. 24-årige Mikkel Zeuthen har taget orlov fra sin uddannelse i sociologi på Københavns Universitet for at hellige sig studenterpolitikken.

Og der er nok at tage fat på. Ikke mindst udsigten til det, som Mikkel Zeuthen kalder en af de mest radikale privatiseringsmodeller i Europa. I første omgang vil den stigende arbejdsløshed dog være i fokus: 

"Vi kommer til at tage et perspektivskift i den kommende tid og kaste alle kræfter ind i kampen mod den stigende arbejdsløshed blandt nyuddannede akademikere. Studenterpolitik har traditionelt ikke handlet så meget om arbejdsmarked, men det er vi nødt til på grund af situationens alvor," siger Mikkel Zeuthen.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00