Ny ordfører har prøvet det før: EL vil have grønnere uddannelser og forskning

GRØN: Både de videregående uddannelser og forskningsbudgettet skal drejes i en grønnere retning, ønsker ny ordfører fra Enhedslisten. Arktisforskning og konfliktsforskning skal også prioriteres, siger hun.

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Chris Lehmann

"Et af mine allerstørste ønsker er, at vi får styrket den grønne forskning og de uddannelser, der beskæftiger sig med det."

Eva Flyvholm
Uddannelses- og forskningsordfører, Enhedslisten

I efterårets politiske sæson er få udskiftninger blandt uddannelses- og forskningsordførerne i Folketinget. En af dem er Enhedslistens Eva Flyvholm, der har taget ordførerskabet efter Mai Villadsen, der skal fokusere på at være partiets repræsentant i klimaforhandlingerne.

Flyvholm har tidligere været uddannelses- og forskningsordfører da Enhedslisten var i opposition til den borgerlige regering. På trods af kort tid på posten, kan hun mærke forskellen fra at være i opposition til nu at være støtteparti:

"Jeg synes det tegner godt - politiken forekommer mig at gå i en meget mere visionær retning. Bare se på det, ministeren gør med læreruddannelsen nu. Det er jeg utrolig enig med hende i," siger hun.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00