Opsamling på temadebat: "Depression går ikke over, fordi man kan komme på café igen"

Corona-krisen har nu varet i over et år. Hvilke erfaringer har de videregående uddannelser gjort siden nedlukningen 11. marts 2020? Debatten har rullet på Altinget Forskning de forgangne uger, men er nu slut - her er de skarpeste kommentarer fra debatten.

Hvad - om noget - har vi lært af corona-krisen og nedlukningen af de videregående uddannelser? Det spørgsmål stillede vi en række interessenter - her er et udpluk af deres svar.
Hvad - om noget - har vi lært af corona-krisen og nedlukningen af de videregående uddannelser? Det spørgsmål stillede vi en række interessenter - her er et udpluk af deres svar.Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Jarl Viktor Schultz

Det er nu over et år siden statsminister Mette Frederiksen (S) bebudede dét, der skulle vise sig at blive den første ud af - foreløbigt - to nedlukninger af Danmark. Årsagen var, selvfølgelig at hindre spredning af coronavirus.

Siden da har de videregående uddannelser kun i meget begrænset omfang haft muligheder for fysisk fremmøde.

Det rammer de studerende på deres trivsel, ifølge tal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet. Dertil kommer, at kvaliteten af undervisningen er udfordret, nu hvor den udelukkende foregår online. Det fremgår af en undersøgelse foretaget af Akademikerbladet.

0:000:00