Podcast: Privat eller offentlig forskning?

MEDICINENS MASKINRUM #2: Hvem har ansvar for hvad, når der bliver udviklet ny medicin, der skal ud på markedet? I denne episode af Medicinens Maskinrum ser vi nærmere på det offentlige og det privates ansvar.

Foto: Leon Kuegeler/Reuters/Ritzau Scanpix
Henrik Axel Lynge Buchter

Hvordan fordeler ansvaret sig imellem det offentlige system og det private erhvervsliv, når ny viden og medicin skal udvikles?

Og hvordan arbejder de to områder sammen, sådan at de mange interesser, de hver især har, bliver opfyldt på en måde, så alle er tilfredse?

I andet afsnit af medicinens maskinrum ser vi nærmere på patentsystemet for ny medicin og industrisamarbejdet, der spiller en enorm rolle i medicinens udvikling.

I dette afsnit kan du møde Leif Vestergaard Pedersen, der er tidligere direktør i Kræftens Bekæmpelse, medlem af Medicinrådet og bl.a. tidligere sundhedsdirektør i Region Midtjylland. Jakob Wedsted, postdoc på center for avancerede studier i biomedicinsk innovationsret er ligeledes i studiet.

Din vært er redaktør for Altinget Forskning, Chris Lehmann.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Chris Lehmann

Redaktør, Altinget Forskning og Altinget Digital

Leif Vestergaard Pedersen

Formand, Det Etiske Råd, formand, epilepsihospitalet Filadelfia
cand.oecon. (Aarhus Uni.)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024