Professionshøjskoler føler sig overset af regeringen

OPMÆRKSOMHED: Finanslovsforslaget for 2012 skuffer professionshøjskolerne. De føler sig overset og efterspørger afklaring om finansiering.

For Professionshøjskolernes Rektorkollegium var der ikke de store overraskelser i det finanslovsudspil, finansminister Bjarne Corydon (S) præsenterede i torsdags.

Til gengæld føler professionshøjskolernes sig overstrålet af universiteterne. Det siger formanden for rektorkollegiet, Erik Knudsen, i en pressemeddelelse.

"Vi var forberedt på, at der ikke var "gaver" til os på finanslov 2012, men vi er alligevel skuffede over, at der slet ikke - som på universitetsområdet - er positive signaler til professionshøjskolerne", siger han og fortsætter:

"Finanslovudspillet afspejler ikke politisk bevågenhed over for højskolernes centrale betydning i en national vækststrategi."

SF: VK havde sparet endnu mere
Selv om det ikke overrasker Erik Knudsen, at regeringen ikke har trukket VK's takstnedsættelser tilbage, kritiserer han alligevel S-R-SF for at nedprioritere uddannelse generelt.

"Regeringens finanslovudspil sender reelt ikke noget signal om, hvordan man har tænkt sig at investere i uddannelse som en vej ud af den økonomiske krise," siger han.

Undervisningsordfører Annette Vilhelmsen (SF) udtaler, at professionshøjskolerne ikke må være i tvivl om, at regeringen prioriterer dem, men henviser samtidig til den dårlige økonomi.

"Arbejdet med finansloven er gået hurtigt, og der er ikke særligt mange penge. Derfor er det vigtigt at sende et signal, og fra mig er det, at man gerne vil professionshøjskolerne og er åbne over for dialog," siger hun og spår om, hvad en eventuel borgerlig valgsejr havde ført med sig.

"Hvis VK fortsat sad ved magten, havde de højst sandsynligt skåret yderligere ned."

V: Det skal SF slet ikke spekulere over
Den udtalelse har forskningsordfører for Venstre Tina Nedergaard ikke meget til overs for. Hun mener, at regeringspartierne i stedet skal se på sig selv og ikke pege fingre af den tidligere regering.

"SF og den øvrige del af regeringen må indse, at de har ansvaret nu. Annette Vilhelmsen behøver ikke at gætte på, hvad vi havde gjort, for professionshøjskolerne havde ikke været skuffede over os. Vi sagde allerede før valget, hvad vi ville gøre," siger den tidligere undervisningsminister, som godt kan forstå, at professionshøjskolerne er skuffede.

"Jeg har kunnet læse, at professionshøjskolerne med regeringsskiftet glædede sig til en ny pose penge. Og så kan jeg da godt forstå, de føler sig overset på finansloven," siger Tina Nedergaard.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00