Regeringen får kritik for at ville uddanne dyrlæger i Foulum

Regeringen ønsker at etablere en ny dyrlægeuddannelse i Foulum nær Viborg. Det er dog et forslag, som både landbruget og dyrlægerne advarer imod kan svække det faglige beredskab.

Her et job af de mere usædvanlige for dyrlæger, da hanelefanten Chang i Zoologisk Have i Zoo sidste år blev obduceret efter sin død. 
Her et job af de mere usædvanlige for dyrlæger, da hanelefanten Chang i Zoologisk Have i Zoo sidste år blev obduceret efter sin død. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Det kan gå ud over både det veterinære beredskab og forskningen, hvis regeringen får held med at gennemføre et forslag om fremover at have to dyrlægeuddannelser.

Både Landbrug & Fødevarer og Den Danske Dyrlægeforening lufter bekymring for regeringens forslag om fremover ikke længere kun at uddanne dyrlæger i København men også i Foulum nær Viborg.

"Regeringens intention om et Danmark i balance er vi enige i. Men at opsplitte en så lille, central og ekstrem specialiseret funktion er uheldigt," lyder det fra Flemming Nør-Pedersen, direktør i Landbrug & Fødevarer, i en skriftlig kommentar.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00