Regeringen scorer ”under middel” på uddannelsesområdet

MÅLING: Uddannelse er blandt de områder, der scorer højest, når vælgerne skal bedømme regeringens arbejde indtil nu. Det giver dog ikke anledning til fejring. Vælgerne uddeler nemlig gedigne drag over nakken til regeringen på alle områder.

Jeg er ked af og skuffet over, at det ligger så lavt. Det er måske ikke så overraskende, når man har fulgt hele debatten. Vi har endnu ikke kunnet frigøre os fra tiden efter valget og den løftebrudsretorik, der har været brugt. Jeg tror, de lave karakterer har meget med det at gøre.

Troels Ravn
Socialdemokraterne
De danske vælgere er ikke tilfredse med regeringen. Det står klart i en meningsmåling om vælgernes syn på regeringens formåen inden for en række politiske område, som analysevirksomheden A&B har udført for Altinget.dk.

Vælgerne synes generelt set, at Thorning-regeringen klarer opgaven under middel, og regeringen kan ikke mønstre gode bedømmelser på et eneste politikområde. Uddannelsesområdet er dog et af de områder, hvor regeringen set gennem danskernes optik klarer sig "mindst ringe".

På uddannelsesområdet får regeringen nemlig karakteren 4,1 på en skala fra 0-10, hvor 5 er middelkarakteren. Til sammenligning er det betalingsring-ramte transportområde helt i bund med en bedømmelse på 3,4, mens miljø- og klimaområdet scorer højst med en placering på 4,7.

Børne- og undervisningsordfører for Socialdemokraterne, Troels Ravn, er ikke overrasket over, at netop uddannelsesområdet er blandt de bedst bedømte. Han mener, at især børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) er medvirkende til, at området i meningsmålingen overhaler mange andre områder.

Dokumentation

Sådan har vi spurgt:
Hvordan mener du, regeringen har klaret sig på følgende politikområder?
(karakterer fra 0 - 10, hvor 0 er det helt uantagelige, 5 er middel og 10 det perfekte)

Miljø- og klima4,7
EU4,6
Kriminalitet4,1
Uddannelse4,1
Sundhed4,0
Social3,9
Beskæftigelse3,8
Skat3,7
Udlændinge3,7
Økonomi3,7
Transport3,4

Meningsmålingen er udført af A&B Analyse for Altinget.dk i perioden 26/4 - 1/5 2012. Målingen er foretaget på nettet blandt 1.218 politisk repræsentativt udvalgte svarpersoner.


0:000:00