Regeringen udskyder DTU's plan om at købe Risø

SELVEJE: DTU får ikke lov til at skyde genvej og købe Risø, lyder det fra regeringen. Den manglende afklaring har allerede haft konsekvenser, lyder kritikken fra DTU-rektor.

DTU-rektor Anders Bjarklev ville gerne investere endnu mere i Risø, men fastholder, at det er nødvendigt at afklare fremtidige ejerforhold, inden der investeres mere både på Risø Campus og den planlagte Risø Park.<br>
DTU-rektor Anders Bjarklev ville gerne investere endnu mere i Risø, men fastholder, at det er nødvendigt at afklare fremtidige ejerforhold, inden der investeres mere både på Risø Campus og den planlagte Risø Park.
Foto: PR-foto/DTU
Mads Bang

Det er åbenlyst, at den her situation har nogle konsekvenser.

Anders Bjarklev
Rektor, DTU

Uddannelsesministeren har udsat beslutningen om, hvordan DTU kan overtage ejerskabet af Risø, til der er udarbejdet overordnede principper om selveje til efteråret. Den beslutning har konsekvenser for Danmarks position på området, lyder det fra DTU's rektor Anders Bjarklev.

Uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R) slog udsættelsen fast på et samråd i Folketingets Klima-, Energi- og Bygningsudvalg op til påske. Hun henviste til, at udvalget arbejder på en model, der kan sikre en såkaldt udgiftsneutral overgang til selveje.

”Det lyder måske simpelt, men det er en mere kompliceret omgang end som så. Derfor kan DTUs anmodning om bygningsselveje ikke diskuteres, før principperne for en udgiftsneutral overgang til bygningsselveje er på plads,” skriver ministeren i sit talepapir fra samrådet.

0:000:00