Rigsrevisionen kritiserer Niels Bohr-byggeriet

KRITIK: Manglende afklaring af brugernes krav og ændringer i planen, der ikke blevet skrevet kontrakter for, er de centrale punkter i en kritisk rapport om KU's Niels Bohr-bygning, der er blevet mere end dobbelt så dyrt som forventet og mere end fire år forsinket.

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Chris LehmannMads Mose Vikkelsø

Vi overtager både arv og gæld i projektet. Det setup, vi går ind i, har været enormt vanskeligt at styre.

Erik Stoklund
Anlægsdirektør, Vejdirektoratet

Byggeriet af Niels Bohr Bygningen på Jagtvej i København forventes at blive endeligt afsluttet i november 2020.

Nu, kort før målstregen på det skandaleramte byggeri, har Rigsrevisionen udgivet en beretning om forløbet, der placerer en stor del af ansvaret for de store forsinkelser og fordyrelser, der er sket, hos Bygningsstyrelsen, Vejdirektoratet og Boligministeriet.

"Statsrevisorerne kritiserer Transport- og Boligministeriets styring af ændringer i byggeriet af Niels Bohr bygningen. Mangler i styringen har – ud over fordyrelse og forsinkelse – haft negative følger for bygningens funktio­na­litet og kapacitet, og de ønskede gevinster for forsk­ning og uddannelse er indtil videre udeblevet," skriver Statsrevisorerne på baggrund af Rigsrevisionens undersøgelse.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024