S og SF beskylder ministerium for SU-nøl

UDSKUDT: Siden februar har SU-forligsparterne ventet på et møde om SU'en, og der er ifølge SF "radiotavshed" fra ministeriet. Det er dårlig stil ifølge S og SF.
Mange studerende bekymrer sig om SU'en, som regeringen vil justere. Blandt andet derfor er det "dårlig stil" af Undervisningsministeriet, at de ikke indkalder til møder i forligskredsen, mener Nanna Westerby (SF).
Mange studerende bekymrer sig om SU'en, som regeringen vil justere. Blandt andet derfor er det "dårlig stil" af Undervisningsministeriet, at de ikke indkalder til møder i forligskredsen, mener Nanna Westerby (SF).Foto: colourbox.com
Marie Dissing Sandahl

Jeg glæder mig til det møde. For når regeringen melder ud, at de vil ændre i SU'en, så ved jeg, at der er mange studerende, som bekymrer sig. Men som forligspartner vil jeg også gerne have et svar eller en melding. Det er dårlig stil.

Nanna Westerby (SF)
Uddannelsesordfører

"Dårlig stil," lyder det i kor fra S og SF. For de er trætte af at vente på svar fra Undervisningsministeriet på, hvornår forligskredsen bag SU-forliget skal mødes.

"Efter vinterferien", var den sidste besked, uddannelsesordfører Nanna Westerby (SF) fik fra Undervisningsministeriet. Siden har hun rykket for svar adskillige gange, men uden held.

"Det er så lang tid siden, at jeg nærmest har glemt, hvad processen er. Vi burde have været indkaldt til et møde, men der har været radiotavshed fra ministeriet. Det ville klæde dem at fremlægge en plan for, hvad der skal diskuteres og hvornår. Men i det hele taget skulle der bare indkaldes til et møde, som burde være blevet afholdt for længe siden," siger Nanna Westerby.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00