S-SF i hårdt angreb på "borgerlig forskning"

FORSKNING: S-SF vil hente 100 mio. kroner ved at stoppe støtten til blandt andre Bjørn Lomborg og historikeren Bent Jensen. Sidstnævnte får dog slet ingen penge og kalder derfor forslaget "ren svindel".
Tyson W. Lyall
Fakta

* Under VK-regeringen blev der bl.a. i 00erne bevilget ti mio. kr. til Center for Koldkrigsforskning under Bent Jensen. Bevillingen udløb 31. januar 2010.

* Ifølge Bjørn Lomborg blev der i fjor bevilget omtrent syv mio. kroner til hans Copenhagen Consensus Center. Nogenlunde samme beløb er bevilget i år. Bevillingen er som udgangspunkt ikke tidsbegrænset.


Kilde: Berlingske Tidende
Ifølge S-SF's Fair Løsning 2020 skal der hentes 100 mio. kroner fra "forskningsbevillinger, råd og nævn til borgerlige debattører". Det vil blandt andet gå ud over miljøforskeren Bjørn Lomborg og historikeren Bent Jensen, skriver Berlingske Tidende.

Socialdemokraternes næstformand, Nick Hækkerup, betegner de to som særligt venligtsindede over for den nuværende regering, og de skal derfor ikke regne med flere penge, hvis magten skifter efter et valg.

"Mens vi har haft en borgerlig regering, har der været en tendens til at give støtte til særligt venligtsindede folk. Den mest oplagte er Bjørn Lomborg, den næstmest oplagte er vel Bent Jensen og hans forskning. Det, der må gælde for at give støtte, er, at det skal være rigtigt og vigtigt. Når det mere er bestemt af den politiske observans, er der meget stor risiko for, at det hverken bliver rigtigt eller vigtigt. Det har vi et par eksempler på her," siger Nick Hækkerup til avisen.

Ingen penge at hente hos Jensen
Bent Jensen er altså én af de forskere, S-SF vil hente penge fra. Problemet er blot, at historikeren ikke har modtaget nogle bevillinger siden den. 31. december 2010.

0:000:00