Sandahl revser finanslovsforslag for manglende FoU-fradrag: "Usikkerheden er det værste"

DI-topchef Lars Sandahl Sørensen kritiserer fraværet af et permanent forhøjet FoU-bidrag i finanslovsforslaget. Det skaber usikkerhed hos virksomhederne, fordi "de var blevet lovet et fradrag på 130 procent for deres FoU-investeringer, og nu ved de ikke, hvad de skal regne med," lyder det.

Regeringen bør hurtigst muligt finde sikre en anden finansiering af erhvervslivets forskning, mener administrerende direktør i DI, Lars Sandahl Sørensen.&nbsp;<br>
Regeringen bør hurtigst muligt finde sikre en anden finansiering af erhvervslivets forskning, mener administrerende direktør i DI, Lars Sandahl Sørensen. 
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Frederik Gjersen Hansen

Det skaber usikkerhed for virksomhederne, at et permanent forsknings- og udviklingsfradrag på 130 procent ikke er en del af SVM-regeringens finanslovsforslag. 

Det mener Lars Sandahl Sørensen, administrerende direktør i DI.

"Usikkerheden er det værste for virksomhederne. De var blevet lovet et fradrag på 130 procent for deres FoU-investeringer, og nu ved de ikke, hvad de skal regne med. Derfor bør regeringen hurtigst muligt sikre anden finansiering af erhvervslivets forskning," lyder det i en skriftlig kommentar, hvor han også roser regeringen.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00