Erhvervsliv blåstempler SVM-regeringens finanslovsforslag

Finanslovsforslaget holder sig på den "økonomisk smalle sti" og passer godt til en usikker verden med inflation, mener Dansk Erhverv. DI bakker op, mens SMVDanmark kalder forslaget om at droppe besparelser på offentlig byggeri for "et sandt pletskud".

Dansk Erhvervs administrerende direktør, Brian Mikkelsen, roser regeringens finanslovsforslag for ikke at puste til inflationen.
Dansk Erhvervs administrerende direktør, Brian Mikkelsen, roser regeringens finanslovsforslag for ikke at puste til inflationen.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Frederik Gjersen Hansen

Et samlet dansk erhvervsliv vender tommelfingeren opad, efter regeringen torsdag præsenterede sit finanslovsforslag.

"Det er en ansvarlig finanslov, og det har vi brug for i en tid med høj inflation," lyder det fra Jakob Brandt, administrerende direktør i SMVDanmark, der samtidig roser regeringen for "et sandt pletskud" i form af droppede besparelser på offentligt byggeri.

Vi ser dermed ind i massiv mangel på mennesker, der kan udføre den praktiske del af den grønne omstilling.

Jakob Brandt, administrerende direktør, SMVDanmark

En lignende melding kommer fra administrerende direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen.

”For Dansk Erhverv er det helt afgørende, at finansloven samlet set ikke puster til inflationen. Det er ikke tilfældet, selv om vi skal holde nøje øje med udviklingen," lyder det i en skriftlig kommentar.

Hos DI er topchef Lars Sandahl Sørensen overordnet tilfreds.

"Regeringens forslag får ikke mange op af stolene, og det er en god ting. For det betyder, at det er et finanslovsforslag uden mange større og væsentlige prioriteringer af nye indsatser, der kan påvirke økonomien," lyder det fra Lars Sandahl Sørensen, der dog er ærgerlig over, at der ikke er sat penge af til et forhøjet FoU-bidrag.

Hos Dansk Erhverv og SMVDanmark fremhæver man også punkter, særligt på beskæftigelsesområdet, hvor der er plads til forbedring. 

Jakob Brandt henviser til, at der bliver 80.000 færre faglærte over de næste ti år - men der er ikke sat penge af til flere faglærte, understreger han.

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00