Se uddannelsesministerens to-do liste

OPGAVER: Sofie Carsten Nielsen (R) overtager et ministerium, hvor mange store reformer er på plads, men en reform af taxametersystemet og en fælles lov for videregående uddannelser venter den nye minister.
Den nye uddannelsesminister, Sofie Carsten Nielsen (R), har en række bundne opgaver at tage fat på i sit nye ministerium, som samtidig med rokaden skifter navn til Uddannelses- og Forskningsministeriet.
Den nye uddannelsesminister, Sofie Carsten Nielsen (R), har en række bundne opgaver at tage fat på i sit nye ministerium, som samtidig med rokaden skifter navn til Uddannelses- og Forskningsministeriet. Foto: Camilla Schiøler
Mads Bang
Den nye uddannelsesminister overtager et ministerium, hvor mange store reformer er på vej til at blive ført ud i livet, og samtidig udestår et par politiske slagsmål i løbet af i år, hvor kvalitet og taxameter bliver to af hovedemnerne.

Kvalitetsudvalg og taxameter
Morten Østergaard har nedsat et kvalitetsudvalg, som blandt andet skal se på, om taxameteret til de videregående uddannelser kan forbedres og kvaliteten af uddannelserne øges. Et af målene er at gøre de videregående uddannelser mere erhvervsrettede.

En uddannelseslov
Regeringen har bebudet en sammenskrivning af de forskellige love for videregående uddannelse. Et stort lovgivningsprojekt, som blandt andet er blevet kædet sammen med den afgående ministers ønske om at skabe et større arbjedsmarked for bachelorer. Forslaget er ikke på lovprogrammet for den nuværende Folketingssamling.

Masteruddannelser
Et andet udestående på ministerens liste er evalueringen af masteruddannelserne, som skal føre til afklaring i forhold til den fremtidige regulering af masteruddannelserne.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00