SF afviser Dansk Folkepartis SU-optjening

SU-REFORM: Regeringen og Dansk Folkeparti strides om muligheden for at blokere for EU-borgeres ret til SU gennem en optjeningsordning. SF afviser forslaget som politisk plat.
Dansk Folkeparti så gerne en optjeningsordning for SU. SF kalder forslaget plat.
Dansk Folkeparti så gerne en optjeningsordning for SU. SF kalder forslaget plat.Foto: Agnete Finnemann Scheel/Altinget.dk
Mads Bang

Vi har fået at vide, at der ikke er noget, der kan lade sig gøre. Det har man tidligere sagt om børnechecken, men det handler om at prøve at udfordre systemet.

Jens Henrik Thulesen Dahl (DF)
Forskningsordfører
Dansk Folkeparti holder fast i, at regeringen skal have initiativer med i SU-reformen, som sikrer, at studerende fra andre lande i EU ikke kan få SU efter at have arbejdet kort tid i Danmark.

Regeringen har hidtil afvist, at det skal være en del af selve reformen. Nu har Dansk Folkeparti foreslået regeringen, at der findes en løsning, hvor EU-borgere optjener ret til SU.

"Vi har fået at vide, at der ikke er noget, der kan lade sig gøre. Det har man tidligere sagt om børnechecken, men det handler om at prøve at udfordre systemet," siger Jens Henrik Thulesen Dahl, forskningsordfører for Dansk Folkeparti. Han forklarer, at det er derfor, spørgsmålet mandag blev bragt ind i de centrale forhandlinger om vækstplanen i Finansministeriet.

Han mener, at regeringen må se på alternative løsninger for at sikre, at en EU-dom om arbejdskraftens frie bevægelighed ikke kommer til at skabe et hul i SU-systemet.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00