SF: Der skal rulle hoveder i Skov- og Naturstyrelsen

SKOVSAGEN: SF forstår ikke, hvorfor miljøministeren ikke blev informeret om skov-uenigheden mellem DMU og Skov- og Naturstyrelsen. Uenigheden fik store konsekvenser, siger DMU.
Fik miljøminister Troels Lund Poulsen (V) sin vilje, da han bad om, at man rettede sig efter DMU's faglige vurderinger? Det skal han redegøre for i et samråd onsdag.
Fik miljøminister Troels Lund Poulsen (V) sin vilje, da han bad om, at man rettede sig efter DMU's faglige vurderinger? Det skal han redegøre for i et samråd onsdag. Foto: colourbox
Anders Jerking
SF kræver Skov- og Naturstyrelsen stillet til ansvar for, at den ikke informerede miljøminister Troels Lund Poulsen (V) om de dybe uenigheder mellem styrelsen og DMU om vurderingen af skovenes tilstand.

"Ministeren får ikke noget at vide om uenigheden, selv om han i en anden sammenhæng har bedt om, at man følger DMU's faglige anbefalinger. Det er så problematisk, at der bør rulle hoveder i Skov- og Naturstyrelsen," siger SF's miljøordfører, Ida Auken.

Reaktionen kommer efter Skov- og Naturstyrelsen og By- og Landskabsstyrelsen mandag udsendte en redegørelse om skovsagen, hvor styrelserne er blevet beskyldt for at presse DMU til at ændre vurderingerne af den danske natur.

Politisk eller faglig vurdering 
I redegørelsen fremgår det, at miljøministeren blev orienteret om en uenighed mellem DMU og Skov- og Naturstyrelsen om vurderingerne af fremtidsudsigterne for den danske natur. Troels Lund Poulsen bad udtrykkeligt om, at man fulgte DMU's faglige vurderinger.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00