Studerende forventer forsinkelser grundet covid-19

LUKKET: En rundspørge blandt fagforeningen IDAs studerende viser, at mange er bange for at deres uddannelsesforløb bliver dårligere som konsekvens af, at universiteterne er lukkede under coronakrisen.

De studerende er sendt hjem fra de lukkede universitets-campusser. Det giver udfordringer, og mange frygter ifølge en ny rundspørge, at deres uddannelse bliver dårligere som konsekvens. <br>
De studerende er sendt hjem fra de lukkede universitets-campusser. Det giver udfordringer, og mange frygter ifølge en ny rundspørge, at deres uddannelse bliver dårligere som konsekvens.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Chris Lehmann

Det skaber jo et stort problem for den enkelte, og kan få uoverskuelige konsekvenser for de studerendes trivsel, hvis så mange studerende ikke føler sig klar til eksamen.

Thomas Damkjær Petersen
Formand, IDA

Hver tredje af Ingeniørforeningen IDAs studerende forventer at blive forsinkede i deres studier. Det viser en rundspørge, fagforeningen har lavet.

De studerende, der er mest sikre på at blive forsinket, regner med, at det vil dreje sig om mere end to måneders forsinkelse. Og mest alvorligt er det måske for de studerende, der er i gang med at skrive bachelor eller speciale.

Her svarer 9 procent, at de forventer, ikke at kunne færdiggøre deres projekt på grund af pandemien.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00