Tvivl om Innovationsfondens uafhængighed

AUTONOMI: Uddannelsesministeren kommer kritik af for lidt armslængde til Innovationsfonden i møde, men beholder dele af administrationen i ministeriet.
Rektor for SDU Jens Oddershede anerkender, at uddannelsesminister Morten Østergaard (R) kommer bekymringen for Innovationsfondens uafhængighed i møde.
Rektor for SDU Jens Oddershede anerkender, at uddannelsesminister Morten Østergaard (R) kommer bekymringen for Innovationsfondens uafhængighed i møde. Foto: Presse og formidling/Syddansk Universitet.
Mads Bang

Nu må vi begrave stridsøksen og se på resultatet

Jens Oddershede
Rektor på SDU og talsmand, Danske Universiteter
Hvor lange arme har uddannelsesminister Morten Østergaard (R)? Det spørgsmål er genstand for en del kritiske høringsvar til den nye lov om Danmarks Innovationsfond, Folketinget behandler tirsdag.

For en lang række aktører med de danske universiteter i spidsen har kritiseret loven for at placere for meget af Innovationsfondens administration i ministeriet i strid med fondens uafhængighed.

Det strider ifølge høringssvarene imod den store vægt, der var på armslængde-princippet og fondens uafhængighed, da et bredt flertal af Folketingets partier enedes om at danne den nye fond. Samtidig går kritikken på for tæt kontrol med fondens og bestyrelsens arbejde.

Danmarks Innovationsfond er en fusion af en række eksisterende forskningsstøtteordninger fra Det Strategiske Forskningsråd, Rådet for Teknologi og Innovation og Højteknologifonden. Fonden får et årligt budget på cirka 1,5 milliarder kroner.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00