Afsløring af “nationens største hemmelighed” kan få taburetten til at vakle under Bramsen

NYHEDSANALYSE: Forsvarsminister Trine Bramsen stoppede ikke afsløringen af en tophemmelig aftale om udveksling af efterretninger med USA. Det kan koste hende ministertaburetten i en sag, hvor også statsminister Mette Frederiksen kan have noget på spil.

Statsminister Mette Frederiksen kan risikere snart at skulle se sig om efter en ny forsvarsminister. Den nuværende forsvarsminister, Trine Bramsen (S), sørgede nemlig ikke for at stoppe afsløringen af “nationens største hemmelighed” - en mere end 20 år gammel tophemmelig aftale mellem Danmark og USA om udveksling af efterretningsoplysninger.

En alvorligt bommert, som kan betyde, at den borgerlige lejr gladeligt ser passivt til, hvis Enhedslisten erklærer sin mistillid til forsvarsministeren. Partiet får med stor sandsynlighed ikke den grundige undersøgelse af sagen om Forsvarets Efterretningstjeneste, som de har krævet. Det vil nemlig bare afsløre endnu flere hemmeligheder.

Aftalen, der betegnes som kronjuvelen i Danmarks efterretningsarbejde, har betydet, at vi siden 1990’erne har givet amerikanerne mulighed for at lytte med på et telekabel med blandt andet russisk kommunikation. Til gengæld har vi fået brugbare informationer den anden vej.

Login