Bramsen åbner dør på klem for satellitskoler for officerer

UDDANNELSE: Officersskolernes placering langt væk fra en stor del af arbejdspladserne i Forsvaret udgør et dilemma, mener forsvarsminister Trine Bramsen, der er parat til at se på etablering af satellitskoler i provinsen.

Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix
Andreas Krog

Jeg har ikke planer om at lukke den 150 år gamle officersskole for Hæren på Frederiksberg Slot.

Trine Bramsen
MF, S, Forsvarsminister

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) støtter ikke sin partifælle Bjarne Laustsens idé om at flytte Forsvarets tre officersskoler fra hovedstaden til Fyn. Det slog ministeren fast i Folketingets spørgetid onsdag.

”Jeg har ikke planer om at lukke den 150 år gamle officersskole for Hæren på Frederiksberg Slot. Man er velkommen til at tage det op i forligskredsen, hvis man ønsker dette. Men på stående fod vil jeg ikke anbefale det, da der også er en vigtig historie i det,” sagde Trine Bramsen som svar til Venstres forsvarsordfører Lars Christian Lilleholt.

Efter at have læst Bjarne Laustsens indlæg om sagen i Altinget var Lilleholt meget nysgerrig efter om Bramsen kunne bakke op om forslaget. Men forsvarsministeren satte en tyk streg under, at forslaget ikke er udtryk for Socialdemokratiets generelle holdning. Det står for Bjarne Laustsens egen regning.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00