Bramsen: Udenlandske våbenindkøb kan stimulere dansk økonomi

STIMULANS: Forsvarets nye svenske lastbiler og udenlandsk materiel til den kommende brigade kan ifølge forsvarsminister Trine Bramsen være med til at stimulere dansk erhvervsliv oven på coronakrisen.

Som Altinget i dag kan fortælle, så vil Socialdemokratiets forsvarsordfører Bjarne Laustsen (S) i dag på et møde i kredsen af partierne bag forsvarsforliget foreslå, at man sætter turbo på at få bygget fem såkaldte flerformålsskibe til Forsvaret for på den måde at hjælpe til at få dansk erhvervsliv på ret køl igen efter coronakrisen. Investeringen i de nye skibe er allerede politisk besluttet.

Bjarne Laustsen bliver dog ikke alene om at møde op til torsdagens forligskredsmøde med ideer til forsvarsinvesteringer, der kan fremrykkes. Det vil forsvarsminister Trine Bramsen (S) også gøre. Laustsens partifælle har således allerede sat sine embedsmænd i gang med at lave en liste over forsvarsindkøb og -investeringer, som kan fremrykkes.

”Vi skal ikke investere i blinde. Så grundlaget skal selvfølgelig være i orden. Men vi har en lang række anskaffelser, som vi politisk har besluttet skal igangsættes. Derfor vil jeg på forligskredsmødet give partierne et indblik i, hvad det er for mange projekter, som kan bruges til at stimulere dansk økonomi,” fortæller Trine Bramsen til Altinget.

Login