Danskere vinder stor F-35-kontrakt

VEDLIGEHOLD: To danske virksomheder skal vedligeholde komponenter til mindst 600 F-35-kampfly. Aftalen vil sandsynligvis skabe flere hundrede arbejdspladser, og mere kan være på vej.

Medarbejderne i de to danske forsvarsvirksomheder Terma og Scandinavian Avionics har god grund til at smile i dag. Ikke blot på grund af det gode vejr, men også fordi virksomhederne har vundet den første danske bid af vedligeholdelsen af de F-35-kampfly, som de næste mere end 30 år vil blive bygget i mere end 3.000 eksemplarer og benyttet af lande over hele verden.

I perioden 2021-2025 skal virksomhedernes fælles partnerskab Avionics Test Center Denmark (ATCD) i samarbejde med USA være ansvarlig for vedligeholdelse af 16 flyelektronik-komponenter til F-35-fly over hele verden. Når et tilsvarende vedligeholdelsescenter er etableret i Australien i 2025, skal de danske fremadrettet stå for at vedligeholde de 16 specifikke komponenter, som vil være på de mere end 600 fly, som europæiske F-35-brugerlande vil råde over.

"Vi er meget stolte over at være valgt af F-35-programmet til at spille en afgørende rolle i vedligeholdelsen af den globale F-35-flåde. Det er en stor dag, ikke kun for Terma, men også for dansk industri, da perspektiverne ved at være en del af F-35-driften i årtier ud i fremtiden er store," siger divisionsdirektør Lars Hedemann Hilligsøe, Senior Vice President, Terma Support & Services.

Login