Om  
Ulrik A. Federspiel
Lykke Friis

Tidligere ambassadør ny formand for Det Udenrigspolitiske Selskab

Rådet i Det Udenrigspolitiske Selskab har ved enstemmigt valg udpeget topdiplomat Ulrik Federspiel som ny bestyrelsesformand.

Jon Michelsen

Ulrik Federspiel er blevet udpeget som ny bestyrelsesformand for Det Udenrigspolitiske Selskab.

Han tiltræder formandsposten med en mangeårig udenrigspolitisk karriere bag sig.

Det skriver Det Udenrigspolitiske Selskab i en pressemeddelelse.

Den nye bestyrelsesformand blev enstemmigt valgt til posten ved et rådsmøde 25. november.

Ulrik Federspiel overtager posten fra afgående bestyrelsesformand Lykke Friis.

Afgående bestyrelsesformand Lykke Friis meddelte i oktober måned sin fratrædelse som foreningens bestyrelsesformand i forbindelse med, at hun per 1. december vil tiltræde som direktør i Tænketanken Europa.

"Ulrik Federspiel har været medlem af bestyrelsen i flere år, og jeg har haft glæde af hans bidrag til bestyrelsesarbejdet. Derfor ser jeg virkelig frem til samarbejdet med ham som formand for Det Udenrigspolitiske Selskab og til at kunne trække på hans udenrigspolitiske og organisatoriske kompetencer," skriver foreningens direktør, Charlotte Flindt Pedersen, i pressemeddelelsen.

Udenrigspolitik til benet

Den nyvalgte bestyrelsesformand tiltræder formandsposten med en lang udenrigspolitisk karriere bag sig. Han var ansat i Udenrigsministeriet i 38 år fra 1971 til 2009. I denne periode fungerede han blandt andet som ministeriets direktør i perioden 1991 til 1993 og 2005 til 2009.

Derudover har Ulrik Federspiel erfaring som ambassadør. Han var fra 1997 til 2000 Danmarks ambassadør i Irland. Derefter var han ambassadør i Washington D.C. i den turbulente periode fra 2000 til 2005.

Ulrik Federspiel har siden sin ministerielle afgang i 2009 været seniorrådgiver for katalysevirksomheden Haldor Topsoe A/S. Ved siden af den erhvervsfaglige hverdag er han assisterende dekan ved Fakultetet for Business and Social Sciences på Aarhus Universitet.

"Jeg ser frem til at fortsætte den linje, som er lagt af Lykke Friis med at gøre Det Udenrigspolitiske Selskab relevant for dansk udenrigspolitik og fortsat være et forum for en fri og fordomsfri drøftelse af de store udenrigspolitiske udfordringer, som Danmark står over for i en turbulent verden," skriver den nyvalgte formand i pressemeddelelsen.

Ulrik Federspiel er uddannet cand.scient.pol. ved Aarhus Universitet i 1970. Han har tilmed en master fra University of Pennsylvania i 1971.

Han er søn af Per Federspiel, som var Det Udenrigspolitiske Selskabs første formand.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ulrik A. Federspiel

Fhv. departementschef, Statsministeriet og direktør, Udenrigsministeriet, fhv. ambassadør, særlig rådgiver i Haldor Topsøe 2017-, formand for Det Udenrigspolitiske Selskab 2019-
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1970)

Lykke Friis

Direktør, Tænketanken Europa, præsident, Kræftens Bekæmpelse, formand, Det Europæiske Råd for Udenrigsrelationer (ECFR)
master i europæiske studier (London. 1992), cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1993), ph.d. (Københavns Uni. 1997)

0:000:00