Debat

DF: Politiressourcer kan frigøres ved at genoprette gendarmerikorpset

DEBAT: Det går ikke, når politiet undlader at efterforske sager, fordi ressourcerne ikke rækker. En mulig løsning kan være at genskabe et gendarmerikorps, som frigør politiet fra opgaver med grænsebevogtning, skriver Peter Skaarup (DF).

Politiet kontrollerer rejsende fra Sverige ved Øresundstunnellen
12. november 2019.
Politiet kontrollerer rejsende fra Sverige ved Øresundstunnellen 12. november 2019.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Peter Skaarup (DF)
Retsordfører

Politiet oplever i disse år et stigende pres på sine ressourcer.

Vi har blandt andet set, hvordan ressourcemangel har ført til, at politiet i flere tilfælde har undladt at efterforske en sag udelukkende på grund af manglende ressourcer.

Det går selvfølgelig ikke.

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. 

Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected].

Danskerne skal kunne regne med, at politiet har de fornødne ressourcer, så ingen sager er for små, og flest muligt bliver opklaret.

Forud for de kommende forhandlinger om et politiforlig har Dansk Folkeparti derfor også foreslået, at der uddannes 1.200 flere politibetjente de næste fire år.

Så selvom det ville være ønskeligt, at politiet havde ressourcerne til det, vil det i den nuværende situation ikke være afgørende, hvem der udfører diverse opgaver.

Peter Skaarup (DF)
Retsordfører

Frigør politi fra grænseopgaver
Derudover bør vi også kigge på, hvordan vi kan frigøre politiet fra opgaver for eksempel med grænsebevogtning, som kan overlades til Forsvaret, Hjemmeværnet og politikadetterne.

Lige nu bruger politiet 116 årsværk ved grænsen. Årsværk, som kan gøre gavn andre steder.

Det løser ikke vores udfordringer med manglende ressourcer i politiet, men det bidrager til at afhjælpe politiet.

I 1969 afskaffede Danmark gendarmerne, som var en blanding af militær, politi og toldvæsen, der bevogtede grænsen. En del af løsningen, når vi snakker politiets manglende ressourcer, vedrører da også diskussionen om gendarmeri.

Læs også

Danske soldater er blandt de dygtigste soldater i verden. Forsvaret har igennem adskillige år bevist, at soldaterne har en utrolig høj faglighed og kan løse mange forskellige opgaver.

Gendarmerikorps kan være løsningen
Jeg er derfor tryg ved tanken om, at Forsvaret kan træde til, hvor og når det er nødvendigt. Jeg er også tryg ved Hjemmeværnet, som allerede har bevist sit værd ved grænsekontrollen ved den dansk-tyske grænse.

Tryghed er fundamentet for vores frie samfund. Noget, vi skal gøre alt for at værne om.

Så selvom det ville være ønskeligt, at politiet havde ressourcerne til det, vil det i den nuværende situation ikke være afgørende, hvem der udfører diverse opgaver, så længe de bliver løst med en høj grad af faglighed og på en måde, som danskerne finder tryghedsskabende.

Og her kan ét gendarmerikorps være en mulighed.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Peter Skaarup

MF (DD)
student (Aarhus Katedralskole 1982)

0:000:00