Analyse af 
Esben Schjørring

Ellemann har bundet sig til masten på Mette Frederiksens skib. Og Løkke sidder i en flyver

Nu blev der sat navne og antal på ministerierne i en regering, der kun svært kan betegnes som andet end en socialdemokratisk.

I den altdominerende magtakse i de seneste 40 års politik, fortsætter Mette Frederiksen og Wammen deres parløb som stats- og finansminister. Det gør det alt andet lige meget lettere for hende at udforme narrativet om de hårde reformer, hun nu kommer til at stå i spidsen for. Et narrativ, hvor hun konstant vil understrege de socialdemokratiske balancer.
I den altdominerende magtakse i de seneste 40 års politik, fortsætter Mette Frederiksen og Wammen deres parløb som stats- og finansminister. Det gør det alt andet lige meget lettere for hende at udforme narrativet om de hårde reformer, hun nu kommer til at stå i spidsen for. Et narrativ, hvor hun konstant vil understrege de socialdemokratiske balancer.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Esben Schjørring

Regeringsmagten er en scene, hvor den, der har hovedrollen som statsminister, også skriver manuskriptet og instruerer birollerne.

Det var givet, at hovedrolleindehaveren i den nye SVM-regering ville blive Socialdemokratiet og statsminister Mette Frederiksen. Spørgsmålet var, hvor store birollerne ville blive, og her er den hårde konklusion, at de blev mindre end forventet.

For en regering, hvis selverklærede hovedformål er at udvide det økonomiske råderum, fordi det ellers vil ”blive meget vanskeligt at gennemføre de investeringer, der er afgørende for at vi kan udvikle vores samfund”, er det åbenlyst, at finansministerposten er altafgørende.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00