Fagforeninger advarer mod at rulle hele Forsvarets organisering tilbage

En fuldstændig en-til-en tilbagerulning af Forsvarets organisering til sådan, som tingene var før den udskældte reorganisering i 2014, risikerer at skabe rod, lyder advarslen fra fagforeninger til den nye forsvarsminister, der selv er stor tilhænger af at give forsvarschefen helhedsansvaret tilbage. De ser dog gerne, at forsvarschefen får personaleansvaret tilbage.

Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix
Andreas Krog

Hvis det stod til den nye forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen (V), så blev organisering af det danske forsvar rullet tilbage til sådan, som tingene var organiseret før 2014.

Dengang stemte den daværende socialdemokratiske regering med hjælp fra venstrefløjen igennem, at Forsvaret blev organiseret i en koncernstruktur med forsvarsministeren i toppen.

Hæren, Søværnet og Flyvevåbnet blev samlet i en forsvarskommando med forsvarschefen i spidsen. Personaleadministrationen, materiel- og indkøbsområdet samt drift og vedligeholdelse af Forsvarets ejendomme fik hver deres styrelser, som var sidestillet med Forsvarskommandoen, som styrelser under Forsvarsministeriet.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00