Kommentar af 
Nima Zamani

Glem danske børn i Syrien et øjeblik: Politikerne spiller højrøvet fandango med Danmarks sikkerhed

De danske børn i syriske fangelejre kan ifølge efterretningstjenesterne udvikle sig til super-terrorister, hvis ikke de tages hjem. Tilsyneladende stoler politikerne dog kun på PET, når det giver stemmer, skriver Nima Zamani.

For regeringen og en stor del af Folketinget er det vigtigere at høste flere udlændingekritiske stemmer og således mere magt end at beskytte danskernes liv.
For regeringen og en stor del af Folketinget er det vigtigere at høste flere udlændingekritiske stemmer og således mere magt end at beskytte danskernes liv.Foto: Delil Souleiman/AFP/Ritzau Scanpix
Nima Zamani
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Kære danske medborger.

Dette debatindlæg handler ikke om, at vi skal hente børnene med dansk statsborgerskab hjem fra fangelejrene i Syrien, fordi det er synd for børnene.

Lad os for et øjeblik bare glemme børnene.

Om skribenten

Nima Zamani (f. 1988) er jurist, debattør, radiovært på 'Den uafhængige' og underviser i debat og etik.

Debatindlæg kan sendes til [email protected]

Dette debatindlæg handler om, at du og jeg i fremtiden skal frygte for alvorlige terrorangreb, når vi træder ud af vores hjem. Det skal vi, fordi vores politikere udelukkende lytter til og hylder vores efterretningstjenester, når det giver stemmer. Intet er tilsyneladende vigtigere end at sidde på magten.

Fra Socialdemokratiet og hele vejen til højre roser vores politikere Politiets Efterretningstjeneste (PET) til skyerne, når PET afværger et terrorangreb herhjemme. Politikerne hylder PET som én af verdens bedste efterretningstjenester, der forhindrer det ene angreb efter det andet.

Men selvsamme politikere, der gang på gang hylder vores efterretningstjeneste for at være blandt verdens mest professionelle, mener pludseligt at vide mere end både Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) og PET tilsammen, når det handler om at hente børnene hjem.

Selvsamme politikere, der gang på gang hylder vores efterretningstjeneste for at være blandt verdens mest professionelle, mener pludseligt at vide mere end både Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) og PET tilsammen.

Nima Zamani
Kommentarskribent

Politikerne fortæller dig godt nok, at disse børn, og deres familier, vil udgøre en terrorrisiko for Danmark. Men PET har advaret om, at danske børn i fangelejre, der fungerer som terrorceller for IS, risikerer at blive til dansktalende super-terrorister, der senere hen kan gøre langt større og mere ekstrem skade på Danmark og danskerne.

Nu er det så kommet frem, at FE i september måned rent faktisk advarede regeringen om, at Islamisk Stat har smuglet 30 børn ud fra fangelejre i Syrien for at træne dem til at begå terror i deres hjemlande. Altså samme fangelejre, som de danske børn aktuelt sidder i.

Således må jeg - hvis ikke du allerede har opdaget det, kære læser - gøre opmærksom på, at vores statsminister, justitsminister, forsvarsminister, udenrigsminister, integrationsminister samt øvrige ligesindede folketingspolitikere spiller højrøvet fandango med din og Danmarks sikkerhed.

Lørdag var Socialdemokratiets udlændingeordfører, Rasmus Stoklund, eksempelvis budbringer for regeringen, da han på TV2 News brugte sin tidligere erhvervserfaring hos Dansk Metal til at agere bedrevidende end alle vores efterretningstjenester tilsammen. 

Uvidenhed, vildledning og symbolpolitik, der kan give vores magthavere flere udlændingekritiske stemmer og således mere magt, er med andre ord vigtigere end dit og din families liv.

I allerværste fald risikerer du at blive kørt ned af en lastbil eller sprængt i småstykker.

Men hey, så længe de pågældende politikere kan få lov til at sidde på magten nu, er det jo ikke så vigtigt, hvad der sker med Danmark om 15-20 år, når børnene kommer til Danmark som super-terrorister.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Rasmus Stoklund

MF og politisk ordfører (S)
cand.scient.pol (Københavns Uni. 2012)

0:000:00