Her er de fem eksperter, der briefede politikerne om udenrigspolitik

Ukraine og Afrika var på dagsordenen, da fem udenrigseksperter tirsdag briefede politikerne på Marienborg i forbindelse med sonderingerne om regeringsdannelse.

Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
Andreas Krog

En tidligere Nato-ambassadør, en seniorforsker, en dekan og to redaktører gik ind på et slot. Dette er ikke starten på en vittighed. Men i stedet hvad der skete tirsdag, da fem eksperter var inviteret op til statsministerens embedsbolig Marienborg nord for København for at tale om udenrigs- og sikkerhedspolitik med repræsentanter for Folketingets partier ved et såkaldt temamøde.

Mødet var en del af de regeringssonderinger, som kongelig undersøger og fungerende statsminister Mette Frederiksen (S) har stået i spidsen siden folketingsvalget den 1. november.

De fem udvalgte eksperter var tidligere Nato-ambassadør og nuværende protokolchef i Udenrigsministeriet Michael Zilmer-Johns, udlandsredaktør på Weekendavisen Anna Libak, seniorforsker ved Institut for statskundskab på Københavns Universitet Katja Lindskov Jacobsen, dekan ved det samfundsvidenskabelige fakultet på Københavns Universitet Mikkel Vedby Rasmussen samt forfatter og redaktør Anders Agner Pedersen fra mediet Kongressen.com, der beskæftiger sig med amerikansk politik.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00