Implementering, indkøb og politiske rokader på agendaen i 2019

ÅRET DER KOMMER: Nye forsvarsministre i både Danmark og USA, nyt materiel til især Hæren og muligvis nye tider for dansk forsvarsindustri. Det er nogle af punkterne på agendaen for forsvarsåret 2019.

I den kinesiske kalender bliver 2019 grisens år, en periode med overflod og lykke. I det danske forsvar bliver 2019 i høj grad implementeringens år med en overflod af nyt materiel og grej.

2019 bliver nemlig året, hvor Forsvaret for alvor begynder at modtage meget af det udstyr, som er blevet indkøbt i de foregående år. De nye F-35-kampfly lander først i 2023, men de første af de 309 nye Piranha V pansrede mandskabsvogne bliver overdraget til Hæren i marts sammen med de første af 36 nye Eagle V pansrede patruljekøretøjer. Flyvevåbnet fik kort før jul officielt overdraget sine ni nye MH-60R Seahawk-helikoptere, og de første af i alt op mod 900 nye Scania-lastbiler er også begyndt at rulle ind på de danske kaserner. De 15 nye CAESAR-artilleripjecer følger sandsynligvis senere i år, når de sidste tilpasninger til de danske ønsker er på plads.

Det er dog ikke kun store tunge PMV'er, kanoner og køretøjer, Forsvaret modtager og skal have implementeret i den daglige drift i løbet af 2019. Nye pistoler og feltsenge er bare noget af den store mængde af nyt grej og gear, som især Hæren får glæde af i 2019.

Login