LA om regeringens udspil til første delforlig: ”Et sæt banaliteter”

Liberal Alliance kan ikke mønstre den store begejstring over SVM-regeringens udspil til det delforlig, der skal adressere Forsvarets store fastholdelsesproblemer. Dansk Folkeparti og Danmarksdemokraterne savner ét meget centralt element.

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Andreas Krog

I sidste uge præsenterede forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) SVM-regeringens forslag til indholdet i det første af i alt fire delforlig, der skal konkretisere det rammeforlig om det danske forsvars udvikling de næste 10 år, som regeringen og syv oppositionspartier indgik i juni.

Offentligheden måtte nøjes med en pressemeddelelse, der opremsede hovedpunkterne i regeringens udspil. Ordførerne fra partierne bag forsvarsforliget fra juni blev til gengæld præsenteret for en 28 sider lang ”opstartspakke”, der gennemgår detaljerne i udspillet.

Altinget er kommet i besiddelse af dokumentet, som kan læses her.

Liberal Alliances forsvarsordfører Carsten Bach er ikke synderligt imponeret over regeringens udspil. Han mener ikke, at udspillet adresserer flere af de mest centrale udfordringer for det danske forsvar.

{{toplink}}
Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også


”Udspillet tager ikke hul på diskussionen om løn og lønstrukturer, ligesom det heller ikke forholder sig til udfordringerne med nedslidt materiel og nedslidte bygninger,” påpeger Carsten Bach og fortsætter:

”Jeg er i tvivl om, om man overhovedet kan kalde det et udspil. Det er mere et sæt banaliteter, som ingen rigtig kan være uenig i. Man kunne godt have lagt op til noget, som var mere radikalt.”

0:000:00