Lockheed Martin kaster sig over at reducere F-35-timepris

FLYVETIMER: Først fik Lockheed Martin banket anskaffelsesprisen for F-35 ned. Nu handler det om at gøre flyet billigere i drift ved blandt andet at få bugt med falske fejlmeldinger.

(PARIS) I dag koster det i gennemsnit 35.000 dollars per time i 2012-priser, når et af de 400 F-35-fly, som er produceret indtil videre, går på vingerne. Producenten Lockheed Martin arbejder sammen med de indtil videre syv værn og lande, som anvender flyene, på at nå ned på 25.000 dollars i 2012-priser per time i 2025. Den såkaldte ”25 by 25”-plan.

Lockheed Martin anslår, at de er ansvarlige for 40-45 procent per dollar af flyenes driftsomkostninger. Og den amerikanske flyproducent arbejder målrettet med at gøre driften billigere.

”Vi har fokus på at nedbringe omfanget af vedligeholdelsesomkostninger ved at kigge på antallet af teknikere, som bruges til at supporte flyet og ALIS-systemet,” siger Lockheed Martins chef for F-35-programmet Greg Ulmer med henvisning til det problemplagede diagnosticeringsværktøj ALIS (Autonomic Logistics Information System), da Altinget møder ham på Lockheed Martins stand ved dette års Paris Airshow.

Login