Månedens ekspert: Vi tager truslen fra russisk propaganda alt for let

September måneds ekspert, Jeanette Serritzlev, mener, at vi er for naive i tilgangen til desinformation og propaganda. Hør hende uddybe sine pointer og fortælle om sit daglige virke ved Forsvarsakademiet i Altinget Forsvars nye artikelserie.

Mange mangler at forstå, hvad Rusland får ud af brugen af desinformation. Det handler ikke om, at de fleste danskere skal tro, at Rusland har ret, men at få folk til at blive i tvivl om, hvad der er sandt, skriver Jeanette Serritzlev.
Mange mangler at forstå, hvad Rusland får ud af brugen af desinformation. Det handler ikke om, at de fleste danskere skal tro, at Rusland har ret, men at få folk til at blive i tvivl om, hvad der er sandt, skriver Jeanette Serritzlev.Foto: Pressefoto/Forsvarsakademiet og Host Photo Agency/Reuters/Ritzau Scanpix
Kasper Valentin Poulsen

Du har måske stødt på Jeanette Serritzlev i nyhederne, hvor hun dechifrerer det russiske propagandaapparat og bidrager til forståelsen af dets indflydelse i og uden for Rusland.

Men til daglig er Jeanette at finde ved Institut for Militære Operationer på Forsvarsakademiet, hvor hun blandt andet har travlt med at skrive om anvendelsen af information som magtinstrument.

"For tiden arbejder jeg på kapitelbidrag til to antologier. Det ene kapitel handler om strategisk kommunikation i nationale operationer, og det andet om Ruslands anvendelse af information som våben og magtinstrument."

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00