Regeringen vil prioritere Arktis over Østersøen i forsvarsforlig

Arktis er regeringens vigtigste fokusområde i et nyt forsvarsforlig, lyder det fra forsvarsministeren, der på torsdag fremlægger resultatet af et kasseeftersyn af Forsvaret.

Foto: 2. Eskadre / Forsvarsgalleriet
Andreas Krog

Arktis, Østersøen, resten af verden. Sådan mener SVM-regeringen, at prioriteringen af fokusområderne bør være i det kommende forsvarsforlig. Det forklarer fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) i et interview med Jyllands-Posten søndag.

”Det høje nord fortjener opmærksomhed. Hvis vi skal fastholde Arktis som lavspændingsområde, så må Danmark også påtage sig en større forpligtelse,” siger Troels Lund Poulsen til avisen og fortsætter:

”Vi har i lang tid ikke behandlet rigsfællesskabet ordentligt med den respekt, som det forsvarspolitisk fortjener. Vi har ikke investeret nok og ikke påtaget os den forpligtelse, som det er at lave de nødvendige investeringer. Jeg taler ikke om, at vi så at sige skal komme og diktere, hvordan det skal være, og det betyder også, at vi skal investere i nogle af de ønsker, som de måtte have. Det kan for eksempel være at understøtte en udvikling i Grønland og Færøerne, som er til gavn for civilsamfundet.”

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00