Sådan fører Rusland påvirknings-krig mod Danmark

KAMPAGNE: Ruslands påvirkningskampagner mod Danmark består af en kombination af virkemidler, konkluderer Atlantsammenslutningen, som ser et behov for at forstå Ruslands motiver.

At Rusland påvirker den offentlige debat i Danmark, Norge og Sverige er et faktum. I hvert fald ifølge Atlantsammenslutningen, der i en ny rapport dykker ned i, hvorfor lige præcis de nordiske lande er mål for russernes påvirkningskampagner, hvilke virkemidler de benytter sig af, og hvordan vi skal tackle det.

Tænketanke i Moskva og Washington har udråbt den nordiske region som en ny frontlinje i en større konflikt over europæisk sikkerhedsarkitektur mellem Nato og Rusland. En konflikt, der er opstået i kølvandet på Natos fortsatte ekspansion mod øst og optagelse af tidligere Warszawapagt-lande og tidligere sovjetrepublikker samt Ruslands annektering af den ukrainske halvø Krim i 2014.

Men hvorfor er lige præcis de tre skandinaviske lande blevet kamppladsen? Hvorfor er det lige præcis vores debatter, som russerne vil blande sig i og påvirke?

Login