Statsministeren giver ministre en opsang efter læk fra sikkerhedsudvalg

FORTROLIGT: Regeringens møder er fortrolige, og oplysninger skal ikke videregives til medierne. Det har statsminister Mette Frederiksen indskærpet over for sine ministre efter sagen om læk fra sikkerhedsudvalget.

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Andreas Krog

Den fortrolighed, der har eksisteret i årtier omkring regeringens sikkerhedsudvalg, er nu brudt. Og regeringen vil tilsyneladende ikke gøre noget ved det.

Karsten Lauritzen, MF, forsvarsordfører, Venstre

Midt i arbejdet med at håndtere coronakrisen i Danmark og forhandle med sine europæiske kolleger om, hvordan EU skal håndtere krisen, har statsminister Mette Frederiksen også haft tid til at give sine ministre i den socialdemokratiske mindretalsregering en opsang og indskærpet, at regeringens møder er fortrolige, og oplysninger fra møderne ikke må videregives.

Det er sket, efter at mindst to deltagere i et møde i regeringens sikkerhedsudvalg 27. februar angiveligt har videregivet oplysninger fra mødet. Oplysninger, som blev gengivet i en artikel i Jyllands-Posten 28. marts. 

Livsvarig tavshedspligt
Sikkerhedsudvalget er normalt omgærdet med stort hemmelighedskræmmeri og holder møder i det særlige aflytningssikrede Islandsværelse i Statsministeriet. Medlemmerne har normalt livsvarig tavshedspligt om, hvad der bliver diskuteret og vedtaget på møderne i udvalget.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00