Værnepligtige kårer Forsvarets mest nedslidte kaserner

Livgardens to kaserner løber med topplaceringerne på de værnepligtiges liste over de mest nedslidte og nødlidende tjenestesteder. 

Værnepligtige renser våben på kasernen i Høvelte
Værnepligtige renser våben på kasernen i HøvelteFoto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Andreas Krog

De værnepligtige har lavet en prioriteret liste (se top 5 i bunden af artiklen) over de kaserner og andre tjenestesteder, der er mest nedslidte og forfaldne. På første- og andenpladsen kommer Livgardens kaserner i Gothersgade i det indre København og i Høvelte i Nordsjælland.

Læs her mere om situationen på kasernen i Gothersgade, som de værnepligtige gerne ser revet helt ned.

{{toplink}}
Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også


Listen fremgår af et notat, som de værnepligtiges organisation Værnepligtsrådet har sendt til forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V), og omfatter de 14 tjenestesteder i Hæren, Søværnet og Flyvevåbnet, som huser de mere end 4.500 værnepligtige, som hvert år er en tur igennem Forsvaret.

Troels Lund Poulsen har sendt notatet og listen videre til partierne bag forsvarsforliget fra juni i år. Et af de partier er Dansk Folkeparti. Her er forsvarsordføreren klar i mælet efter at have læst notatet.

”Det er skandaløs læsning. Det er en skamplet for Danmark, at vi byder vores soldater sådan nogle forhold. Det kan vi ikke være bekendt. Og det skal vi have rettet op på hurtigst muligt,” siger Dansk Folkepartis forsvarsordfører Alex Ahrendtsen.

Som en del af forsvarsforliget blev partierne enige om at afsætte 38 milliarder kroner til genopretning af det eksisterende forsvar. Det indebærer blandt andet renovering af kaserner og andre tjenestesteder. Politikerne skal i de kommende måneder blive enige om detaljerne i genopretning. Det handler blandt andet om hvilke kaserner, der først skal renoveres.

Altinget arbejder på at få forsvarsminister Troels Lund Poulsens reaktion på de værnepligtiges liste.

0:000:00