Om  
Pernille Langeberg
Troels Lund Poulsen

Ny departementschef i Forsvarsministeriet

Pernille Langeberg udnævnes til departementschef i Forsvarsministeriet. Hun har siden august været konstitueret i selv samme stilling.

Pernille Langeberg er uddannet jurist og har erfaring fra både Forsvarsministeriets departement, Forsvarsministeriets myndigheder og fra Statsministeriet.
Pernille Langeberg er uddannet jurist og har erfaring fra både Forsvarsministeriets departement, Forsvarsministeriets myndigheder og fra Statsministeriet.Foto: Stine Tidsvilde
August Ølsgaard Larsen

Pernille Langeberg bliver departementschef i Forsvarsministeriet per dags dato.

Det oplyser Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse.

Langeberg har været konstitueret i stillingen som departementschef siden august, og forsvarsminister Troels Lund Poulsen er glad for at kunne fortsætte samarbejdet:

”Vi lever i en tid, hvor en ny sikkerhedspolitisk virkelighed stiller store krav til udviklingen af Danmarks forsvar og sikkerhed, og her er Pernille med sit dybe kendskab til koncernen og erfaring med forsvars- og sikkerhedspolitik den helt rigtige til at styre Forsvarsministeriet sikkert videre,” udtaler Lund Poulsen.

Den tiltrædende departementschef Pernille Langeberg ser også frem til at fortsætte arbejdet. Hun udtaler:

”Jeg glæder mig til sammen med forsvarsministeren og regeringen at tage fat på opgaverne – ikke mindst i forhold til udmøntningen af det historiske forsvarsforlig, som blev indgået i sommer.”

Pernille Langeberg er uddannet jurist og har erfaring fra både Forsvarsministeriets departement, Forsvarsministeriets myndigheder og fra Statsministeriet.

Læs også

Flyttet efter våbensag

Udnævnelsen sker, efter at den tidligere departementschef i Forsvarsministeriet, Morten Bæk, blev fjernet fra posten og forflyttet til Finansministeriet. Det skete som konsekvens af hans rolle i den såkaldte våbensag, som Altinget har dækket gennem de seneste måneder. 

Her fik daværende forsvarsminister og Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen forkerte oplysninger fra sit embedsværk om en milliardstor indkøbsaftale med den israelske våbenproducent Elbit Systems, som han efterfølgende videregav til Folketinget. 

Morten Bæk beklagede i et brev forløbet op til beslutningen om våbenkøbet over for Jakob Ellemann-Jensen, men den daværende forsvarsminister meddelte stadig, at han ikke længere havde tillid til Morten Bæk som departementschef. Han blev herefter forflyttet til en stilling som kommitteret i Finansministeriets departement. 

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pernille Langeberg

Departementschef, Forsvarsministeriet
cand.jur. (Aarhus Uni. 1998)

Troels Lund Poulsen

Vicestatsminister, forsvarsminister, partiformand, MF (V)
Student (Tørring Amtsgymnasium 1995)

0:000:00