EU-chef vil love Danmark hurtig løsning på fastfrysning af havvind for milliarder

Statsministeren kan håbe på grønt lys for en ny ordning i en fart, når hun torsdag drøfter en brandvarm sag om havvindmøller og statsstøtte med EU-Kommissionens formand.

I august besøgte EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, statsminister Mette Frederiksen på Marienborg for at drøfte energiprojekter i østersøområdet. Her ses de to sammen med lederne fra Litauen, Polen, Estland og Finland.
I august besøgte EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, statsminister Mette Frederiksen på Marienborg for at drøfte energiprojekter i østersøområdet. Her ses de to sammen med lederne fra Litauen, Polen, Estland og Finland.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Thomas Lauritzen

BRUXELLES: Når Mette Frederiksen (S) i forbindelse med et EU-topmøde torsdag tager en sag af afgørende vigtighed for Danmark op med Ursula von der Leyen, kan statsministeren regne med opbakning til en hasteløsning.

Ifølge Altingets oplysninger arbejder EU-Kommissionen allerede på flere modeller, som i løbet af få dage kan føre til en ny ordning for etablering af havvindmølleparker i danske farvande. En ordning, som kan blive dyrere for energiselskaberne, men bedre for den danske statskasse.

Vi har behov for den havvind, så det er ikke noget, hverken vi fra dansk side eller EU i mine øjne skal bruge lang tid på.

Mette Frederiksen (S)
Statsminister

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00