Forsyningsselskab: Faglighed og fornuft undergraves af fokus på procentregning

DEBAT: Indsamling af bioaffald strider mod sund fornuft og økonomisk ansvarlighed, når der ikke er nogen miljøgevinst, skriver Christian Udby, direktør for Aabenraa Kommunes forsyningsselskab.

I Aabenraa skal borgerne ikke frasortere bioaffald, da beregninger viser, at der ikke er nogen miljøgevinst ved det, skriver Christian Udby.
I Aabenraa skal borgerne ikke frasortere bioaffald, da beregninger viser, at der ikke er nogen miljøgevinst ved det, skriver Christian Udby.Foto: /ritzau/Finn Frandsen
Signe Løntoft

Miljøstyrelsen burde kigge til Holland. Her måler man på mængden af restaffald. Borgerne kan nedbringe restaffaldet ved at ændre indkøbsvaner eller ved genbruge mere. Så her bliver ingen ’straffet’ ved faldende mængder.

Christian Udby, Direktør, Arwos

Af Christian Udby
Direktør, Arwos, Aabenraa Kommunes forsyningsselskab

Flere har sat et ”Nej tak til reklamer” på postkassen de seneste år. Det kan mærkes på genbrugspladserne blandt andet i Aabenraa Kommune. Papircontaineren er langt fra fuld, hvilket er glædeligt ud fra et miljømæssigt perspektiv. Paradoksalt nok taber Arwos i genanvendelsesregnskabet.

Ressourcestrategiens genanvendelsesprocent findes nemlig ved at dividere mængden af papir med andre affaldstyper – for eksempel gulvtæpper. Desværre er tæppemængderne ikke faldet, hvilket resulterer i et fald i genbrugsprocenten.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00