Nordic Sugar-chef: ”Vi kan ikke kaste os ud i biogas, hvis det ødelægger vores konkurrenceevne”

Sukkerfabrikkerne på Lolland-Falster havde egentlig droppet ideen om en gasledning, men pludselig blev den alligevel en mulighed. Nordic Sugar havde ellers forberedt sig på at fragte LNG-gas fra Sverige, fortæller direktør.

Jesper Thomassen, administrerende direktør i Nordic Sugar, ser frem til, at virksomheden kan tage gasledningen til Lolland-Falster i brug fra 2024.
Jesper Thomassen, administrerende direktør i Nordic Sugar, ser frem til, at virksomheden kan tage gasledningen til Lolland-Falster i brug fra 2024.Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix
Morten ØyenChristoffer Lund-Hansen

Efter længere tids politisk tovtrækkeri gav regeringen 1. februar grønt lys til den 792 millioner kroner dyre gasledning til Lolland-Falster.

Gasledningen var i allerhøjeste grad en håndsrækning til Nordic Sugars sukkerfabrikker i Nakskov og Nykøbing, og allerede til den kommende sukkerroekampagne i september tages første skridt mod at klargøre fabrikken i Nakskov

Drømmen om at blive en del af ”Svend Aukens landsdækkende gasnet” var ellers opgivet, fortæller administrerende direktør i Nordic Sugar, Jesper Thomassen.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00