Overblik: Sådan har klimaplanen for en grønnere affaldssektor udviklet sig

Regeringen indgik i sommeren 2020 en aftale om at gøre affaldsområdet grønnere med samtlige af Folketingets partier. Men siden da har aftalen haft bump på vejen, der har medført ændringer, som møder kritik fra både affaldsaktører og forligspartier. Få overblikket over udviklingen i aftalen her.

Amager Ressourcecenter (ARC) er et af de forbrændingsanlæg, der har stillet spørgsmålstegn ved regeringens plan om at lave konkurrenceudsættelse blandt anlæggene. Det komplicerer nemlig planerne om at lave CO2-fangst, som ellers har store klimamæssige gevinster, påpeger direktør Jacob H. Simonsen.
Amager Ressourcecenter (ARC) er et af de forbrændingsanlæg, der har stillet spørgsmålstegn ved regeringens plan om at lave konkurrenceudsættelse blandt anlæggene. Det komplicerer nemlig planerne om at lave CO2-fangst, som ellers har store klimamæssige gevinster, påpeger direktør Jacob H. Simonsen.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

Der var store ambitioner om at gøre affaldssektoren grønnere, da den daværende S-regering i 2020 landede en klimaplan for affaldsområdet sammen med alle Folketingets partier, bortset fra Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige.

Og knap tre år senere har regeringen nu langt om længe sendt et lovforslag i høring, der skal træde i kraft til sommer efter planen.

Men der er hverken jubel at fornemme hos kommuner eller affaldsaktører over det forslag, regeringen har sendt i høring.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00