Udvalgsmedlemmer i Europa-Parlamentet afviser Kommissionen: Gas og atomkraft er ikke grønt

EU-Kommissionen lider et nederlag i Europa-Parlamentets miljøudvalg og økonomiudvalg, hvor parlamentsmedlemmerne tirsdag stemte for en indsigelse imod Kommissionens ønske om at inddrage naturgas og atomkraft på en liste over grønne investeringer.

På plenarforsamlingen i Strasbourg fra 4. til 7. juli skal europaparlamentsmedlemmerne stemme om en indsigelse imod Kommissionens forslag til EU's grønne taksonomi. Arkivfoto.
På plenarforsamlingen i Strasbourg fra 4. til 7. juli skal europaparlamentsmedlemmerne stemme om en indsigelse imod Kommissionens forslag til EU's grønne taksonomi. Arkivfoto.Foto: Frederick Florin/AFP/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

BRUXELLES: 76 for. 62 imod.

Med et lille flertal har Europa-Parlamentets miljøudvalg og økonomiudvalg stemt for en indsigelse imod Kommissionens plan om at klassificere investeringer i naturgas og atomkraft som grønne.

Parlamentets endelige dom over energiformernes tilstedeværelse på den grønne investeringsliste – også kaldet den grønne taksonomi – finder sted, når parlamentsmedlemmerne 4. til 7. juli mødes i Strasbourg til plenarsamling. Her kræves et absolut flertal bag indsigelsen for at forkaste Kommissionens plan.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00