18 almene boligområder kandiderer til ny forebyggelsesliste

En række store almene boligområder med en høj andel af ikke-vestlige beboere er på kandidatbænken til regeringens foreslåede forebyggelsesliste. Det kan bremse den positive udvikling, hvis områderne ender på listen, advarer BL.

Avedøre Stationsby er blandt de 18 store almene boligområder i Danmark, der trods en andel ikke-vestlige indvandrere og efterkommere over 30 procent ikke vil være placeret på en særlig liste, hvis forslaget om nye forebyggelsesområder bliver vedtaget. 
Avedøre Stationsby er blandt de 18 store almene boligområder i Danmark, der trods en andel ikke-vestlige indvandrere og efterkommere over 30 procent ikke vil være placeret på en særlig liste, hvis forslaget om nye forebyggelsesområder bliver vedtaget. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Hvis regeringen finder flertal for sit forslag om at oprette nye såkaldte forebyggelsesområder, vil der blot være 18 store almene boligområder med en høj andel ikke-vestlige indvandrere og efterkommere tilbage, der ikke er placeret på en særlig liste i Boligministeriet.

De 18 områder fremgår af en tabel (se bunden af artiklen) i et regeringsnotat fra 10. december 2020, som Altinget har fået aktindsigt i. 

Der er en risiko for, at det vil vende den ellers positive udvikling, som vi har set i mange af de her områder

Solveig Råberg Tingey
Cheføkonom i Danmarks Almene Boliger - BL

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024