Alle partier på Frederiksberg Rådhus hæver skatten i stram budgetaftale

En skattestigning på 1,1 procentpoint og besparelser i millionklassen. Det er, hvad samtlige partier på Frederiksberg Rådhus er blevet enige om i kommunens budgetaftale for 2024.

Frederiksberg Kommune er blevet udsat for "uventede og pludselige eksterne økonomiske chok", som nu resulterer i besparelser på velfærd og en skattestigning.
Frederiksberg Kommune er blevet udsat for "uventede og pludselige eksterne økonomiske chok", som nu resulterer i besparelser på velfærd og en skattestigning.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Frederik Gjersen Hansen

Samtlige af partierne på Frederiksberg Rådhus har sat deres underskrift på årets budgetaftale, der varsler en skattestigning på 1,1 procentpoint og besparelser i millionklassen.

Det skriver Frederiksberg Kommune i en pressemeddelelse.

Socialdemokratiet, Konservative Folkeparti, Enhedslisten, Det Radikale Venstre, Venstre, SF og Helle Sjelle er blevet enige om en aftale, der skal sikre balance i kommunens økonomi i en "presset tid".

Udfordringerne i Frederiksberg Kommune er så store, at det har været nødvendigt med både besparelser og en skattestigning på 1,1 procentpoint i 2024, lyder det i pressemeddelelsen. 

Partierne er dog enige om, at skatten sænkes igen, så snart kommunens økonomi tillader det.

Foruden skattestigningen gennemføres en række besparelser for 45 millioner kroner i 2024, 68 millioner i 2025 stigende til 72 millioner i 2026 og 2027.

Den samlede budgetaftale kan læses her.

I Københavns Kommune fortsætter en bred kreds af partier ligeledes forhandlingerne om næste års budget. Her har en aftale, der samler alle Borgerrepræsentationens partier, dog lange udsigter, efter at overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) fredag bad Enhedslisten og Alternativet om at forlade forhandlingsbordet

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00